Szüreti bál Császlócon

2006. október 20., 10:00 , 301. szám

Múlt vasárnap az ungvári járási Császlócon a KMKSZ Roják Mária elnök - aki a falu polgármestere - és Gajdos Katalin alelnök vezette helyi alapszervezete rendezésében szüreti bálra került sor a császlóci kultúrházban, melyen együtt mulatott a település apraja-nagyja.

Délután Varga Zoltán tangóharmonikás zenekíséretével tizenegy csőszpár indult el dalolva-táncolva, hogy szüreti bálba csalogassa az embereket. A hívogató sikerrel járt, amit bizonyított a nagyszámú vendégsereg. A rendezvény kulturális programjában fellépett az ungvári Napraforgó Táncegyüttes, volt üveges, szatmári és marosszéki magyar tánc, csősztánc, Bálint István és felesége, Andrea magyar, zsidó- és cigánytáncot adtak elő. A régi idők szüreti báljainak hangulatát magyar népdalok segítettek felidézni.

Ezt követően megkezdődött a kosárárverezés, ahol a licitálás során életkortól függetlenül mindenki bebizonyíthatta lovagiasságát. A legnagyobb kosár 165 hrivnyáért kelt el, majd sor került a bálkirály és bálkirálynő megválasztására. A megtisztelő címet idén Penyák István és felesége nyerte el.

A gazdag és látványos kulturális programot követően asztalhoz ülhetett mindenki, a helyi fiatalok ízes töltött káposztát szolgáltak fel, majd hajnalig tartó mulatságra került sor.

-fischer-