Főiskolai gólyatábor 2006

Egy vidám hétvége után folytatódhat a munka

2006. október 20., 10:00 , 301. szám

Október 13-15. között Tiszapéterfalván a helyi református líceum régi kollégiumában ismét megrendezték a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata (HÖK) által szervezett – sorrendben a 7. – főiskolai gólyatábort.

Az 51 "gólya" és a 13 szervező péntek délután vidám hangulatban gyülekezett a főiskola épülete előtt, majd a beregszászi vasútállomásról vonaton utaztak Tiszaújlakig. Már az utazás alatt lehetőség volt a barátkozásra, ismerkedésre. Újlakra megérkezve a szervezők az elsősöket csapatokra osztották, és megkezdődött a gyalogtúra Péterfalva felé. Útközben a gólyáknak térkép alapján tájékozódva különböző kártyákat kellett megtalálniuk és összegyűjteniük. A péterfalvai líceumba megérkezve rövid pihenő következett, majd Bátyi Szilvia, a HÖK elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Az elkövetkezőkben változatos programok – diáknyelven szólva "szívatások" – várták az elsősöket, melyek során pontokat szerezhettek. Először is csapatzászlót, csapatnevet, himnuszt, papírcsákót és kardot kellett készíteniük, majd táncversenyre került sor, melyet a zsűri értékelt. A szombati programban volt "beöltözés" – a csapatoknak minél több ruhát kellett magukra ölteniük –, a lányok számára tengerihántás, activity-show, focimeccs a szervezők és a gólyák csapata között, chip and dale show, valamint hajnalig tartó buli. Vasárnap az elsősöknek szerelmet kellett vallaniuk a próbákat kiagyalóknak, volt sörösüvegbe találás tollal, valamint ódaírás a felsősökhöz. A gólyáknak ezután lehetőségük volt "bosszút állni" a rendezőkön: rövid ideig ők találhatták ki számukra a cselesebbnél cselesebb feladatokat. Végezetül a tábor alatt összegyűjtött pontszámok alapján következett az eredményhirdetés, ahol okleveleket, illetve különböző ajándékokat nyújtottak át a csapatoknak. Ez a gólyatábor – akárcsak az ezt megelőzők – ismét nagy sikert aratott, elérte célját: a vidám hétvége keretében a diákok jobban megismerhették egymást, a most kötött barátságok akár egy életre is szólhatnak.

F. Zs.