Kisbusz a nagydobronyi gyermekotthonnak

2006. október 13., 10:00 , 300. szám

A Kárpáti Terminál osztrák-ukrán vegyesvállalat osztrák elnöke, Leopold Holzinger egy 13 személyes, Gazel típusú kisbuszt adományozott a Nagydobronyi Református Irgalmas Samaritánus Egészségügyi Gyermekotthonnak. Az otthon 67 növendéke bizonyára jó hasznát veszi az ajándéknak, melyet személyesen adott át e hét keddjén az osztrák adományozó.

Az egész világra kiterjedő szállítmányozó multicéget vezető bécsi üzletember nemrég töltötte be 60. születésnapját. Az ezen alkalomból rendezett ünnepi partijára azzal hívta meg vendégeit, hogy nem kér ajándékot, ellenben jótékonysági gyűjtést szervez egy gyermekotthon javára.

- Több éve vannak üzleti kapcsolataim Ukrajnával, ezért úgy határoztam: itt fogok segíteni. A Kárpáti Terminál vezetői a nagydobronyi árvaházat ajánlották figyelmembe, ahol egy kisbusznak látták hiányát, mivel a sajátjuk elavult. A helyszínen járva kellemesen csalódtam, látva, milyen szép környezetben, milyen nevelői odaadás mellett élnek ezek a gyermekek. Azt kívánom a gyermekotthon lakóinak, hogy a következőkben is legyenek boldogok, fogadják hálával mindazt, amit az otthon dolgozói szívvel-lélekkel nyújtanak számukra. Örülök, hogy ide került a jó szívvel adott segítségünk - nyilatkozta lapunknak Leopold Holzinger.

Az adomány átadásánál jelen volt többek között Igor Koltunov, a Kárpáti Terminál ukrán főigazgatója, valamint Mihajlo Fedinec, az Ungvári Járási Tanács elnöke. Id. Katkó László igazgató körbekalauzolta a vendégeket az otthonban, a növendékek pedig énekes-táncos műsort adtak.

-nagy-