Elbúcsúzott a külkereskedelmi attasé

2006. július 7., 10:00 , 286. szám

Két hónap híján négy évet töltött Kárpátalján Szentpéteri Bertalan, a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának külkereskedelmi attaséja, akinek végleges hazatérését múlt héten jelentették be a főkonzulátus új ungvári székházában tartott búcsúfogadáson.

A Nyíregyházára visszatérő Szentpéteri házaspár eredményes kárpátaljai munkáját Sziklavári Vilmos főkonzul köszönte meg, és kívánt számukra további jó egészséget, szakmai sikereket, valamint azt kérte, hogy lehetőségükhöz mérten továbbra is látogassák ezt a vidéket, kísérjék figyelemmel helyi barátaik életét, segítsék tanácsaikkal egykori munkatársaik tevékenységét.

"Visszatekintve, rövidnek tűnik a Kárpátalján töltött idő. Büszke vagyok arra, hogy ez idő alatt megjelent néhány nagyobb magyar befektetés a megyében, közel százzal bővült az itt bejegyzett vegyesvállalatok száma, hogy a Kárpátalja megyével folytatott külkereskedelmi forgalom 2002-2005 között közel háromszorosára nőtt. Ez persze nem egyéni érdem, sokkal inkább csapatmunka eredménye. Egy kijevi vállalattal - mely a poltavai ércdúsító kombinát tulajdonosa is - egy jelentős (háromszázmillió eurós) magyarországi beruházáson dolgozom, több mint egy éve. Ha megvalósul, több mint ezer munkahely jön létre Záhony térségében" - nyilatkozta lapunknak Szentpéteri Bertalan. A búcsúzó attasé a jövőben Gazda László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökének főtanácsosaként kamatoztathatja tudását.

-nagy-