II. Újkrumplifesztivál Nagydobronyban

2006. július 7., 10:00 , 286. szám

"Az újkrumpli a nagydobronyiak számára lehet áldás vagy átok. Átok, ha késik a tavasz és emiatt rossz az ár, vagy ha jó a termés és nem tudjuk eladni. De áldássá válik, ha jó a bevétel belőle"– mondta megnyitó beszédében Őr Hidi László, a nagydobronyi KMKSZ-alapszervezet elnöke, a kulturális szövetség és a Nagydobronyi Községi Tanács által idén másodszor megrendezett Nagydobronyi Újkrumplifesztiválon.

Szilvási Zoltán polgármester köszöntötte a fesztivál meghívott vendégeit és támogatóit, többek között Brenzovics Lászlót, a KMKSZ és a Megyei Tanács alelnökét és Soós Kálmánt, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnökét, majd ismertette a programot. Mackó István, az Ungvári Járási Tanács elnökhelyettese is üdvözölte az egybegyűlteket, aki a jövőben is bőséges krumplitermést kívánt a gazdáknak, hogy az elkövetkezőkben is legyen apropója ennek a szép ünnepségnek. A rendezvény egyik szponzora, az Ungvár melletti Minajban komoly befektetést megvalósító Jabil cég menedzsere, Viktor Kosztyev örömét fejezte ki, hogy támogathatták a fesztivált, majd arról beszélt, hogy cégük három év alatt több mint 3000 munkást kíván foglalkoztatni új üzemükben, ahol mobiltelefon-alkatrészeket fognak gyártani.

A kulturális műsor – a kisgyerekek legnagyobb örömére – a bátyúi Cók-Mók Bábszínház Vitéz Lászlóról szóló előadásával kezdődött. Sokan tapsoltak a derceni Gyöngyösbokréta néptáncegyüttesnek, illetve a Nagydobronyi Középiskola és a kultúrház műkedvelő együtteseinek, akik táncokat és mulatságos színdarabokat mutattak be. A műsorszámok között Hidi Brigitta énekelt.

A futballpályán párhuzamosan zajlott az utcabajnokság az első Nagydobrony Kupáért, amelyet nagy izgalmak közepette, tizenegyes-párbajban szerzett meg a Virág utca csapata. Különdíjat kapott a torna legjobb játékosának választott Nagy Bertalan, és a legjobb kapus, Szanyi KM András.

Több üstben is főtt a csalogató illatú bográcsgulyás, amelyek közül a szakavatott zsűri a Popovics János vezette Vállalkozók csapatáét találta a legízletesebbnek, így ők kapták a KMKSZ által felajánlott 100 hrivnyás fődíjat.

Mindenki ehetett, ihatott, szórakozhatott kedvére, majd hajnalig táncolhatott az utcabálon.

Badó Zsolt