Jól sikerült a derceni gyermeknap

2006. június 30., 10:00 , 285. szám

Dacolva a nyári kánikulával, több százan vettek részt a munkácsi járási Dercenben zajló gyermeknapon vasárnap. Programokból nem volt hiány, déltől hajnalig zeneszó, zsibongás töltötte be a középiskola udvarát.

A műsort a bátyúi Cók-Mók Bábszínház produkciója nyitotta, mely ezúttal is megnevettette a közönséget. A továbbiakban felléptek a derceni, nagyberegi, dédai, kisbégányi hagyományőrzők, a helyi óvodások, a beregszászi Atasz és Natali tánccsoport. Hidi Nikolett szólótáncos (Gát) és Híres Júlia (Beregdéda) énekes produkciói is méltán arattak közönségsikert.

A kicsinyeket légvár, körhinta várta, a nagyobbak csocsóztak, fociztak és különféle ügyességi versenyeken vehettek részt. Volt tombolajáték, és mini-tini szépségverseny, a hajnalig tartó utcabálon a BONIS zenélt (zenekarvezető: Balog István), a klubban tinidiszkót tartottak. A rendezvényt támogatóknak köszönhetően senki sem maradt éhen, estére mindenkinek jutott a hozzáértő szakácsok főzte bográcsgulyásból. Máté Gyula tanácselnök minden szervezőnek, támogatónak köszönetet mondott.

P. Zs.