Hogy jól kezdődjék a nyár

Gyermeknap 2006

2006. június 9., 10:00 , 282. szám

Jó hangulatú nyárindító-gyermeknapi rendezvény helyszíne volt június 1-jén a Beregszászi 6. Számú Általános Iskola.

A városközponti kisiskolában tudatosan törekednek arra, hogy a hagyományos oktatási kötelezettségeken túl egységes közösséggé kovácsolják a tantestületet, a diákokat és szüleiket. Ennek az elképzelésnek a szellemében rendeztek tavalyelőtt első alkalommal - ugyancsak a tanévzárót követően - családi napot az iskolában, s hasonló megfontolásból döntöttek úgy idén, hogy valódi ünneppé, eseménnyé varázsolják a gyermeknapot, amely egybeesett a nyári vakáció kezdetével. A pedagógusok a jóízű szórakozáson túl ötleteket szerettek volna adni a diákoknak arra vonatkozólag, mennyi hasznos foglalatossággal tölthetik ki a vakáció napjait.

Ennek szellemében a gyermeknapi mulatság a legkülönfélébb műhely-foglalkozásokkal indult. Az óralátogatás terhe alól éppen csak felszabadult nebulók tanáraik irányításával megpróbálkozhattak az origamival, a gyöngyfűzéssel, a rajzolással-festéssel, tanulhattak latin és diszkótáncot, sakkozhattak, készíthettek applikációkat és sógyurma-szobrocskákat, valamint belekóstolhattak a színjátszásba is. A nap folyamán elkezdett foglalatosságokat módjukban áll majd folytatni a gyerekeknek, hiszen június 5-től három héten keresztül alkotótábor működik az iskolában. A pedagógusok reményei szerint diákjaik a nyár folyamán otthon is gyakorolják majd az iskolában tanultakat. A tanárok egyébként semmit sem bíztak a véletlenre: kihasználták az alkalmat, hogy újabb olvasnivalókat ajánljanak mindazoknak, akik esetleg unatkozni találnának a hosszú nyári napokon.

A gyerekek előtt fellépett ebből az ünnepélyes alkalomból a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház gyermekstúdiója. A színészpalánták az alkalomhoz illő vidám mesét adtak elő Hová lettek a király tyúkjai? címmel.

Eljött az iskolába ezen a napon Weinrauch Katalin gyermekíró is, hogy a könyveiről beszélgessen az iskolásokkal, s felolvasson a verseiből, meséiből. A diákok és tanáraik kedves meglepetésként kiállítást rendeztek a könyveiből, s oklevéllel tüntették ki az iskolában szinte már családtagnak számító írónőt a gyermekek iránt táplált szeretetéért.

Az eseménydús és mozgalmas napot vetélkedő, Ki mit tud? zárta, és jutott üdítő és sütemény is minden ifjú résztvevőnek.

solt