Építészet 2006: Újra vásárváros lesz Ungvár?

2006. május 5., 10:00 , 277. szám

Építészet 2006 címmel rendeztek nagyszabású regionális szakkiállítást és vásárt Ungváron április 27. és 30. között a Junyiszty Sportcsarnokban.

A csarnokban felállított 44 standon több mint hatvan cég mutatkozott be. A legjelentősebb kárpátaljai építőipari vállalatokon kívül a rendezvényen jelen volt a tágabb régió és a főváros jó néhány nagy cége is, valamint külföldi gyártók ukrajnai leányvállalatai és forgalmazói, akik ugyancsak mindent bevetettek a siker érdekében, azaz látványban nem volt hiány. Természetesen a kiállítás anyaga nem merült ki téglában, festékben és tetőcserépben, szép választék volt nyílászárókból, szigetelő- és burkolóanyagokból, világítástechnikai berendezésekből, s számtalan egyéb termékből és szolgáltatásból, amelyek ma már nélkülözhetetlenek az építőiparban.

Tapasztalataink szerint a résztvevők elismerően szóltak a szervezésről és elégedettségüknek adtak hangot a kiállítók számával kapcsolatban is, azaz joggal érezhették, hogy a megjelenésre fordított kiadásaik a reklám hatékonyságát és az üzletkötések számát figyelembe véve nem vesztek kárba. A szervezők egyébként nem titkolták, hogy a kiállítótér egyetlen négyzetméterének bérlése az áfával együtt 360 hrivnyájába került a résztvevőknek. Szúrópróbaszerű érdeklődésünk alapján úgy tűnt, a kiállítók összességében elfogadható kiadásnak tartják a szóban forgó bérleti díjat egy hasonlóan magas színvonalú regionális vásár esetében.

A szervező, a Zakarpat Expo egyébként évi 4 kiállítás és vásár megrendezését tervezi a megyeszékhelyen. A következő, a kilencvenes években már hagyományosnak számító, s most feléleszteni tervezett Expo Uzhgorod 2006 kiállítást június 16-20-án rendezik meg Ungváron.

hk