"Ukrajna a nők szemével"

Fórum Ungváron

2005. november 25., 09:00 , 254. szám

Múlt szombaton a Szvit Rodini nemzetközi társadalmi szervezet Ungváron rendezte meg a Pagyijun központban az Ukrajina ocsima zsinki elnevezésű, a gyermekek helyzetének, a gyermeknevelésnek szentelt fórumot az államfő által indított gyermekvédelmi projekt keretében. A fórum munkájában 312-en vettek részt.

A megjelenteket köszöntötte Oleg Havasi, a Megyei Állami Közigazgatási Hivatal elnöke, aki tolmácsolta Viktor Juscsenko államfő üdvözletét. A kormányzó köszönetet mondott a pedagógusoknak, a befogadó szülőknek, a sokgyermekes szülőknek áldozatos munkájukért, odaadásukért, gyermekszeretetükért. Csupán idén hat új családi típusú gyermekotthon nyílt Kárpátalján. Jelenleg 30 hasonló típusú gyermekotthon működik a megyében, melyekben 106 gyermek nevelkedik.

Larisza Uszacsenko, a MUNSZ parlamenti képviselője, a Szvit Rodini tanácsának elnöke köszönetet mondott a megyei közigazgatás vezetésének, hogy öt másik megyével együtt Kárpátalja is csatlakozott a Viktor Juscsenko államfő által indított gyermekvédelmi projekthez.

A fórum során a támogatók értékes ajándékokat adtak át a sokgyermekes anyáknak, a sajátjaik mellett fogadott gyermekeiket is nevelő családoknak.

A rendezvényen felléptek a Pagyijun táncosai és énekesei.

bj