Egyre nagyobb gond a kábítószer

2005. október 21., 10:00 , 249. szám

Vaszil Dovhomelja rendőr őrnagy, a Beregszászi Járási Belügyi Osztály vezetője a napokban tájékoztatta az újságírókat az osztály munkájának kilenchavi eredményeiről. A rendőrfőnök bejelentette, hogy lezárták a nyomozást az Arany Páva étteremben keletkezett tűz okának megállapítása ügyében és átadták azt az ügyészségnek.

A Beregszászi járásban csökkent a bűncselekmények száma: a múlt év azonos időszakában elkövetett 298-cal szemben idén 269-et regisztráltak. A bűncselekmények felderítésének aránya a megyei 62,8%-os átlaggal szemben a járásban 76,9%-os.

Egyre nagyobb gondot okoz a rendőrségnek a kábítószer-fogyasztás elterjedése, a narkódílerek egyre agresszívebbek, főleg a szórakozóhelyeket és az ott bulizó tizenéves korosztályt szemelik ki célpontjukul. Már a bíróság előtt van annak a Magyarországon élő ukrán állampolgárnak az ügye, aki 500 darab extasy-tablettát csempészett be az országba, ám az értékesítésre már nem maradt ideje, mert lecsaptak rá a szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó osztály munkatársai.

Az elmúlt napokban ismét kábítószercsempészeket füleltek le a rendőrök: közvetlenül a Barabás-Mezőkaszony határátkelőn tartóztattak fel két magyar állampolgárt, akik 174 amfetamintablettát és 65 grammnyi amfetaminport akartak átcsempészni a határon.

B. J.