Aréna Fesztivál 2005

14 koncert, 40 program, fergeteges hangulat

2005. július 22., 10:00 , 236. szám

Augusztusban a bulizni, szórakozni vágyó fiatalok legnagyobb örömére immár ötödik alkalommal rendezik meg a Borzsa folyó partján az egyik legnagyobb kárpátaljai magyar ifjúsági rendezvényt, az Arénát. A szervezők elmondása szerint az idei fesztivál a korábbi éveknél is eseménydúsabb, programban gazdagabb, jobban szervezett lesz.

A rendezvény részletei kapcsán Pető Róbert, a KMKSZ ISZ elnöke és Mester András, a programiroda egyik szervezője elmondta: "Az idei Aréna Fesztivál a korábbiaktól eltérően augusztus 10-én nulladik nappal indul, mert a fiatalok egy része már a hivatalos megnyitó előtti napon megérkezik a helyszínre. Ezen a napon nosztalgiabulit tartunk, de a hivatalos megnyitóra augusztus 11-én kerül sor. Idén fokozottan igyekeztünk gondot fordítani a táborozók biztonságára. A biztonságiak átvizsgálják a táskákat és hátizsákokat, tilos lesz a romlandó élelmiszerek bevitele és a palackozott szeszes italok behozatala is. Szigorú megelőző intézkedések lesznek arra nézve, hogy kábítószer ne kerüljön be a sátortáborba. A rendezvényre érkezőknek a jegyvásárláskor ezen kívül alá kell írniuk a tábori szabályzat ismeretét tanúsító dokumentumot, melynek betartása mindenki számára kötelező lesz. Aki ezt megszegi, az kizárható lesz a táborból.

Az Ukrajnából érkező vendégeken kívül az Aréna iránt nagy az érdeklődés a határainkon túli régiókban is, de ez nem meglepő, hiszen a tavalyi rendezvényeinken is sok külföldi vendég volt jelen. Az idén is változatosan szórakozhatnak a fiatalok. A korábban már jól bevált programok mellett, mint az iszapbirkózás, szépségverseny, strandfoci, strandröplabda, járások közötti vetélkedő, újdonságként szerepet kap a vízifoci, amelyre egy 66 négyzetméteres felfújható pályán kerül sor. A motorosok is jelen lesznek, a lóerők szerelmesei söröshordót gurítanak, és lesz motoros felvonulás is. A szervezők elképzelése szerint naponta legalább három koncertre kerül majd sor. A hazai előadók mellett, mint a Bambula-Bee, Nutone, Neonbirds, Bomba, magyarországi fellépők is hozzájárulnak majd a fergeteges hangulathoz. A tábor ideje alatt fellépnek majd olyan, nálunk is közkedvelt együttesek, énekesek, mint a Crystal, a Fankadeli, Dopeman, Krisz Rudi és az Mc Hawer feat Tekknő, Erdélyből pedig először az Aréna történetében a Magic Club."

A hetijegyek augusztus 1-jéig 55 hr-s árban kaphatók. A helyszínen a hetijegyet 70 hr-ért tudják majd megvásárolni a résztvevők. A rendezvény ideje alatt napijegy váltható 25 hr-ért. A jegyvásárlásnál azonban vigyázni kell, mivel július 8-án sajnálatos módon betörtek a KMKSZ ISZ beregszászi irodájába, így elképzelhető, hogy hamis jegyek is forgalomba kerülhetnek. Ennek kapcsán Pető Róbert elmondta: "Mindenki ügyeljen arra, nehogy hamis jegyet vásároljon, ugyanis azért mi nem vállalunk felelősséget. Ismertetőjel, hogy minden egyes érvényes jegyen van egy egész és egy fél pecsét. Az ISZ-irodában ezenkívül minden egyes érvényes jegynek regisztrálják a sorszámát, ami szerepelni fog az Aréna belépőhelyén a nyilvántartásban, így a hamis jegyeket majd azonosítani tudjuk. Hogy biztosan érvényes legyen a jegy, ajánlatos, hogy ezeket az ISZ Beregszászi Központi Irodájában, vagy más településeken az ISZ képviselőinél vásárolják meg."

Fischer Zsolt