"Életünk szentmiséje"

X. Munkácsi Katolikus Ifjúsági Találkozó

2005. május 20., 10:00 , 227. szám

Május 14-én Munkácson került sor a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye szervezésében megrendezett X. Kárpátaljai Katolikus Ifjúsági Találkozóra. A rendezvénynek a Szent Márton-székesegyház adott otthont "Életünk szentmiséje" címmel.

Az ifjúsági találkozó népszerűségét tekintve kiemelkedő helyet foglal el a katolikus fiatalok számára rendezett programok között, a megye szinte minden kisebb-nagyobb településéről érkeznek az alkalomra. A találkozó lényege, hogy a katolikus fiatalok megismerjék egymást, közösen építsék hitüket, együtt dicsérjék az Urat.

A találkozó kezdetén közös éneklésre került sor, majd az egybegyűlt fiatalokat Majnek Antal megyéspüspök köszöntötte. Ezt követően meghívott vendégként Varga László kaposvári plébános atya beszélt arról, hogyan ismerte fel a szentségimádás lényegét, miként változott meg ezáltal az élete úgy, hogy most már teljesen rá merte bízni magát az Úrra.

Ezt követően az érdeklődők előadást hallhattak, mely életünk szentmiséjéről szólt, vagyis arról, hogyan kapcsolódik össze a szentmise és hétköznapi életünk, mert ezeknek egységet kell alkotniuk.

A továbbiakban a fiatalok csoportbeszélgetéseken vettek részt, ahol a szentségimádásról, hitük erősségéről, Istenről, valamint a Szentírásról beszélgettek, majd közös ebéd következett. A találkozó további részében szentmisére került sor, melynek keretében előadás hangzott el a szentmise testi-lelki gyógyító erejéről.

F. Zs.