Szavalóverseny és díjátadás Ráton

2005. április 15., 10:00 , 222. szám

A költészet napja alkalmából szervezett szavalóversenyt a KMKSZ Ráti Alapszervezete a helyi általános iskolában, április 11-én. Az alapszervezet által alapított Év Embere-díjat idén Bíró Zsuzsanna, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye Püspökségének titkársági munkatársa vehette át.

A rendezvényt megnyitó Palotai Etelka helyi pedagógus méltatta József Attila költői munkásságát. A versmondóversenyen a helyi általános iskola tanulói szavaltak József Attila-verseket.

Az Év Embere - 2004 címet elnyerő Bíró Zsuzsannának Illár Lénárd, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke és Bakos Valéria alapszervezeti kulturális titkár gratulált és nyújtott át egy Hidi Endre-kerámiát. A díjazott szervezte a Ráton lebonyolított nyári kulturális és nyelvi táborokat, kezdeményezte egy, az 1848-49-es forradalomnak és szabadságharcnak emléket állító kopjafa felállítását, majd részt vett a kivitelezési munkálatokban, közbenjárásával újabb számítógépeket kapott a helyi iskola. Ráton negyedízben avattak Év Emberét.

Baráth József