A KMKSZ 2005. április 4-i elnökségi ülésének határozatai

2005. április 8., 10:00 , 221. szám

1. A KMKSZ elnöksége üdvözli a magyar kormány pozitív döntését a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola ez évi támogatásáról, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a megváltozott körülményekre való tekintettel a főiskola ilyen szinten történő támogatása nem mondható kielégítőnek.

Az Elnökség levélben fordul V. Juscsenkóhoz, Ukrajna elnökéhez, hogy a Szövetséggel kötött megállapodás értelmében támogassa a főiskola működését, s segítse elő, hogy a főiskola is megkapja az ukrán állami normatív támogatást.

2. A Szövetség a Tisza melléki járás tervezetét megküldi R. Bezszmertnijnek, a közigazgatási reformmal foglalkozó miniszterelnök-helyettesnek.

3. A Kárpátaljai Alappal kapcsolatban a KMKSZ levélben fejti ki álláspontját Szabó Vilmos politikai államtitkárnak.

4. Az Elnökség levélben fordul Bálint-Pataki Józsefhez, a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnökéhez, a Szülőföld Alapról szóló törvény végrehajtási rendeletével kapcsolatban.

5. A KMKSZ elnöksége Bálint-Pataki József elnök úrhoz intézett levelében állást foglal az Európai Unió keretein belül megvalósítandó kishatárforgalmi megállapodással kapcsolatban.

6. Az Elnökség J. Lucenko belügyminiszterhez folyamodik az ügyben, hogy az ukrán állampolgárok útlevelébe minimális számú bélyegző kerüljön a határ átlépésekor.

A KMKSZ elnöksége