Májustól Széchenyi István nevét viseli az intézmény

Idén 50 éves a csapi középiskola

2005. április 8., 10:00 , 221. szám

A Csapi 2. Számú Középiskola az idén nagyszabású ünnepséggel méltatja fennállásának 50. évfordulóját. Az ehhez szükséges anyagiak előteremtése céljából jótékonysági bált tartottak április 2-án.

Az est folyamán fellépett a helyi művelődési ház tánccsoportja, vidám vetélkedőkre és tombolajátékra került sor. Ez utóbbi fődíja egy élő kismalac volt, és a többi szerencsés szelvénytulajdonos is értékes ajándéktárgyakat nyert.

A középiskola 1957. évi első ballagói közül is jelen voltak néhányan. Köztük Leskó Mária öregdiák, aki jelenleg az iskola tanítónője. "Azelőtt a város orosz tannyelvű iskolájában tanultunk. Később megnyílt a magyar középiskola, mi már itt érettségiztünk. Emlékszem, amikor reggel megérkeztünk az iskolába, papucsra cseréltük az utcai cipőnket, mivel az osztályban jó meleg volt. Ez azért volt furcsa, mert az orosz iskolában mi magunk fűtöttük a kályhát, és néha bizony fáztunk" - nosztalgiázott az egykori diák.

Az évfordulót méltató ünnepségre május 7-én kerül sor, mely egyben névadó is lesz, a tanintézmény májustól Széchenyi István nevét viseli.

Jánosi Teréz