Munka után édes a pihenés

KMKSZ-rendezvények a hétvégén

2005. augusztus 12., 10:00 , 239. szám

A KMKSZ aktivistái a mindennapi munka mellett a szórakozásra is szakítottak időt: az elmúlt hétvégén az Ungvári Járási Középszintű Szervezet Császlócon fergeteges batyusbált szervezett, a Beregszászi Járási Középszintű Szervezet tagjai pedig a Borzsa partján piknikeztek.

A múlt vasárnap Császlócon került megrendezésre a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ungvári Középszintű Szervezete által szervezett batyusbál. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke és a Szövetség több vezető tisztségviselője is. A járás szinte minden településéről érkezett vendégek részére a helybéli fess és elegáns fiatalemberek Karsai Marianna által készített szakácssapkákban bográcsgulyást és töltött káposztát szolgáltak fel. Dr. Soós Kálmán, a KMKSZ ungvári járási középszintű szervezetének elnöke megköszönte a szervezőknek a munkát, majd mindenkinek jó étvágyat kívánt a finom ételekhez. Roják Mária, a császlóci KMKSZ-alapszervezet elnöke üdvözlő beszédében elmondta: őszintén reméli, hogy hagyományt teremt ez a kezdeményezés, és még számtalan alkalommal összegyűlnek a kedves vendégek Császlócon.

A fogások tálalása közben elmondott tréfás rigmusok, kínálóversek után Palkó Tibor és zenekara szórakoztatta a hajnalig mulatozókat. Láthatóan jó volt a jelenlévők hangulata, akadtak olyanok is, akik a zenészeknek besegítve mulattatták társaikat, például Kiss József, a Kijevi Operaház énekese elénekelte Erkel Ferenc Bánk bán című operájából a Hazám, hazám... című áriát, a meghatottság könnyeit csalva ezzel sokak szemébe. A bálozók, akik hajnali négy körül indultak haza, egyetértettek abban, hogy minél több ilyen jól sikerült rendezvényt kellene szervezni.

Augusztus 6-án Mezővári határában, a Borzsa partján sor került a KMKSZ Beregszászi Járási Középszintű Szervezete (BJKSZ) által szervezett piknikre. A szabadidős programon a járás minden körzete szép számban képviseltette magát.

A résztvevők Bakancsos László, a KMKSZ BJKSZ elnöke vezetésével (a viszonylag kedvezőtlen időjárás ellenére) már kora reggel nagy számban gyűltek össze a Borzsa-part egy táborozásra kitűnően alkalmas szakaszán. A szokásos vízparti foglalatosságok – horgászás, ráérős séta, fürdőzés – és a hangulatos szalonnasütés egyaránt jó alkalmat biztosítottak a pihenésre, eszmecserére azoknak, akik munkájuk, családjuk mellett aktívan kiveszik a részüket a KMKSZ szerteágazó érdekvédelmi tevékenységéből.

Az ínycsiklandozó reggeli után munkához láttak az ebédfőzők: a somi Bartha Ferenc és a badalói Bíró Imre hozzáértő irányításával készült az ízletes bográcsgulyás. Kora délután megérkezett Kovács Miklós és Brenzovics László, a KMKSZ elnöke és alelnöke is, akikkel számos, mindenkit érdeklő kérdésről cseréltek véleményt a kirándulók, érintve a jelen feladatait és főleg a jövő alakulását. Az érdekes programok és a baráti eszmecserék közepette hamar elkövetkezett a vacsora, az ízletes saslik ideje. A tartalmas pihenés és feltöltődés után a piknikezők azzal az elhatározással tértek haza, hogy hasonló programokat ezentúl gyakrabban szerveznek.

R. B. F.