Mit tud a Bosch?

Európai színvonalú autószerviz Beregszászban

2005. január 28., 09:00 , 211. szám

Január 19-én került sor a Beregszászban, pontosabban a város határában kialakított Bosch Diesel Service - Pannonia-Technoservice megnyitó ünnepségére.

A világhírű Bosch márkanév alatt működő szerviz a Pannonia-Technoservice Kft. területén, a Robert Bosch GmbH konszernnel együttműködve jött létre. A beregszászi műhely tizennegyedikként nyílt meg Ukrajnában, s összesen mintegy 39 autószerviz megnyitása várható a közeljövőben országszerte. Huszt után a beregszászi a megye második Bosch autószervize. Ez az egység főleg a gázolaj meghajtású személygépkocsik, illetve haszongépjárművek, kamionok diagnosztikájára és javítására szakosodott.

Dmitro Ovcsinnikov, a Bosch Auto Service ukrajnai projektjének vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy a több mint 600 ezer eurós befektetéssel megvalósuló beregszászi Bosch szerviz a negyedik Ukrajnában, mely dízelmotoros autók javítására szakosodik, s a magyarországi autótulajdonosok érdeklődésére is számítanak. Mint a megnyitón Szerhij Perehozsih, a Bosch ukrajnai autóalkatrész-értékesítési igazgatója kifejtette, a cég a közeljövőben alkatrészgyártó üzemet szándékozik létrehozni Ukrajnában is.

Anatolij Szencsuk szervizigazgatótól megtudtuk, hogy 9 szakembert foglalkoztatnak, akik Kijevben vettek részt továbbképzésen. Jelenlegi kapacitásuk napi 30-50 jármű szervizelését teszi lehetővé, de hamarosan egy új részleget építenek a kamionok számára.

Neve ellenére a szervizben nem csupán a dízelmotoros járművek javítását vállalják. A műhelyben 12 részleg működik, s többségük korszerű számítógépes rendszerrel van ellátva. Lehetőség van többek között a porlasztók és az elektronikai rendszerek diagnosztikájára és hibaelhárítására, a fékrendszerek megbízhatóságának tesztelésére stb. A szolgáltatások igénybevétele óránként 95 hrivnyába kerül, ám a viszonylag magas ár jó minőséggel és megbízhatósággal párosul - állítják a vállalatnál.

-kaszonyi-