Nem beszéltek politikáról

Ülésezett a megyei tanács

2004. december 31., 09:00 , 207. szám

Három sikertelen kísérlet után december 28-án végre sor került a negyedik összehívású megyei tanács 14. ülésszakának soros plenáris ülésére, melyen 66 képviselő vett részt a közel 90 fős testületből.

Több mint hatvan kérdés napirendre tűzését javasolták, ám végül csak a testület régi hatalompárti többsége által legfontosabbnak tartottakat, mindenekelőtt a költségvetéssel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a képviselők. A megyei tanács Nép ereje elnevezésű 23 fős tömörülése követelte, hogy tűzzék napirendre Mihajlo Andrusz tanácselnök beszámolóját, továbbá a megyében kialakult politikai helyzet megvitatását. Andrusz végül is nem zárkózott el attól, hogy beszámoljon a testület előtt, ám, mint mondta, erre csak január 10-ét követően lenne hajlandó. A jelekből ítélve a régi hatalompárti képviselők nem kívántak politikával foglalkozni.

A tanács legközelebbi ülésére várhatóan lapunk megjelenésével egy időben, december 30-án kerül sor, amikor is a képviselők előreláthatólag elfogadják a megye jövő évi költségvetését.

Baráth József