Így mulatunk mi

Divat étteremben fogadni az újévet

2004. december 31., 09:00 , 207. szám

Manapság az év utolsó éjszakáján mulatni vágyók egyre több ajánlat közül választhatják ki a legmegfelelőbbet, hiszen nemcsak a városokban, hanem vidéken is majd minden szórakozóhely óévbúcsúztató-újévköszöntő bulikat szervez. Persze ezt általában csak azok engedhetik meg maguknak, akiknek dagad a bukszájuk, vagy az év folyamán félretették a szükséges pénzt, hiszen a részvételi díj ezeken a mulatságokon 70-től 380-400 hrivnyáig terjed személyenként. Íme egy kis ízelítő a kínálatból.

A beregszászi Arany Páva étteremben 120 főt várnak a szilveszteri murira. A 280 hr/fős belépők még december elején pillanatok alatt elkeltek. Az ünnepi menüben többek között korhelyleves, boros disznósült pezsgős káposztával, húsmozaik szerepel. A műsorban több előadó is fellép, éjfél után pedig látványos tűzijátékot ígérnek a szervezők.

Az ungvári Druzsba szálló éttermébe helyi és kijevi vendégeket várnak. A menüben idén a gombás ételek dominálnak, köztük házi specialitásuk, a Hoverla (gombával spékelt sertéshús), valamint a gombafasírozott. A Druzsbában szintén élőzene szórakoztatja a vendégeket. A táncparkett ördögei a Legjobb Táncospár címért versenghetnek.

A megyeszékhely egyik közkedvelt étterme, a Delfin is nagyszabású szilveszteri mulatságot szervez. Itt 300 hr/fő a belépő. Az ünnepi menü "koronája" a sült őzhús meggyszószban. Ugyancsak gazdag kínálatot ígérnek különböző salátákból, desszertekből. Az élőzene mellett fellép még a Jacko Cirkusz (Szlovákia) és az ungvári Santana tánccsoport.

Az ungvári Duett hotel éttermében a szilveszteri belépő 370 hr/fő. A rendezők tájékoztatása szerint a menüben kárpátaljai és európai ételkülönlegességek szerepelnek. Itt is lesz élőzene, valamint show-produkciók szórakoztatják a közönséget.

Az Eduard szálloda éttermében 320 hr/fő a szilveszteri belépő. Az ünnepi vacsora számos halkülönlegességet, egyéb tengeri ínyencséget kínál. Itt társas vetélkedőket szerveznek, éjfélkor tűzijáték lesz.

Az Izumrud szálloda két éttermébe közel 100 vendéget várnak szilveszterkor. A belépő 270 hr/fő. Az ételkínálat itt is pazar, és a szervezők szerint cigányzene is jár majd hozzá.

A munkácsi Star hotel éttermében egyebek mellett libamájas borjúszeletet és lazacból készült stake-különlegességet szolgálnak fel szilveszterkor. A tánc mellett itt is show-műsor szórakoztatja a vendégeket. A belépő 380 hr/fő.

A szintén munkácsi Megygyes kert étterembe 70 vendéget várnak, akik több mint 40 féle ünnepi étel közül választhatnak kedvükre valót.

-kaszonyi-