Fedezzük fel iskolánk tálentumait!

Ki Mit Tud? Mezőváriban

2004. december 17., 09:00 , 205. szám

Idén december 7-én rendezték meg a Mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskolában az immár hagyományosnak tekinthető Ki Mit Tud? vetélkedőt. A gyerekek öt kategóriában bizonyíthatták tehetségüket: hangszeres zene, vers és próza, tánc, népdal, valamint színdarab és mesejáték. A versenyt a 2-5. osztályos tanulók számára hirdették meg.

- Az iskola "csiszolatlan gyémántjait" a tanár, az osztályvezető köteles felfedezni és hivatásából kifolyólag hosszú évek kemény munkájával csillogóvá, teljessé, értékessé formálni - mondta köszöntő beszédében Kenyeres Mária, az iskola igazgatónője.

A gazdag, színes és szórakoztató verseny zsűrijének és a Mikulásnak nem volt könnyű dolga, de igazságos eredmény született. Hangszeres zene kategóriában zongorajátékával első helyezést ért el Radvánszki Krisztina 5. osztályos tanuló. A vers és prózában harmadik lett Török Henrietta (5. B), megosztott második helyezésnek örülhetett Berecki Henrietta (2. A), illetve Halász Gergely-Rácz Zsolt (5. B) és első lett Mónus Bettina (4. A). A tánc kategóriában csárdástánccal nyert a 2. A osztály, illetve diszkótáncban Török Henrietta, Gál Andzselika és Dér Lívia (5. B, 5. A, 4. A osztályosok). Népdalával győzött Dér Lívia (5. B) és különdíjban részesült Farkas Györgyi (3. A). A színdarab és mesejáték kategória győztesei: harmadik helyen a 4. B, második helyen a 4. A osztály végzett, míg az első helyet a Tálentum stúdió tagjai szerezték meg.

A díjakat maga a Mikulás adta át a gyerekeknek.

Zita