Kisújszállás küldöttsége Szernyén

Harmadszor rendeztek falunapot

2004. szeptember 3., 10:00 , 190. szám

Szernyén harmadszor rendezett falunapot a községi tanács és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezete augusztus utolsó vasárnapján. Az ünnepség kezdetén a falu vezetői és a vendégek megkoszorúzták a község központjában álló, az I. és II. világháborúban elesett, illetve a sztálini lágerekben elpusztult szernyei férfiak tiszteletére állított emlékművet.

Tóth János, Szernye polgármestere köszöntőjében kiemelte: a falunap jó alkalmat nyújt a közös szórakozásra és a hagyományőrzésre, de a környező településekkel való kapcsolattartásra is. Az eseményen jelen volt Vaszil Napuda, a Munkácsi Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnökének helyettese, Kerezsi János, a Szernyei Tanulókért Alapítvány elnöke, aki Szernye magyarországi testvértelepülése, Kisújszállás küldöttségével érkezett a falunapra.

A kultúrházban vidám műsorral léptek színpadra az óvodások, magyar nótákat adott elő a szernyei Vokál énekegyüttes, látványos táncokkal szórakoztatta a közönséget a helyi műkedvelő együttes. A futballpályán kispályás labdarúgó- meccseket játszottak az általános iskola csapatai, illetve Szernye és Csongor válogatottja. Végül tombolajáték zárta a hőség miatt meglehetősen forró nyár végi falunapot.

Badó Zsolt