Munkács: koncerttel búcsúznak a táborozók

Munkács - XV. Nyári Zenei Tábor

2004. július 30., 10:00 , 185. szám

Az idén július 23. és augusztus 3. között zajlik a Nyári Zenei Tábor Munkácson, immár tizenötödször. A budapesti Kesselyák Bence, valamint néhány helyi zenebarát szervezésében létrejött hangszeres-énekes tábornak a II. Rákóczi Ferenc Középiskola ad otthont.

Az idei zenei táborban 50 fiatal vesz részt Ungvárról, Munkácsról, Beregszászból, valamint Budapestről, Debrecenből és Keszthelyről. A táborozókból szervezett vonószenekar és a kórus napi 2-3 próbát tart az ugyancsak budapesti Rácz Márton karmester vezetésével. A szakmai foglalkozások mellett kirándulások, sportvetélkedők nyújtanak alkalmat a kikapcsolódásra.

A hétvégén a táborlakók három koncertet is adnak az elsajátított zeneművekből. A zenekar és a kórus július 30-án a beregszászi római katolikus templomban, július 31-én az ungvári Szent György római katolikus templomban lép fel Rácz Márton vezényletével. A záró koncertre hagyományosan a munkácsi Szent Márton-székesegyházban kerül sor vasárnap (augusztus 1-jén), ahol Mozart, Händel és Bach művei csendülnek fel.

Váradi Natália