Beregszászi főiskola: a matematika-informatika szak a legnépszerűbb

Zajlik a felvételi a beregszászi főiskolán

2004. július 30., 10:00 , 185. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán ezen a héten - július 24-31. között - zajlanak a felvételi vizsgák. A 2004/2005-ös tanévre 17 szakot, illetve szakirányt hirdetett meg a főiskola - köztük nyolcat első alkalommal. Ezekre összesen 531 kérelmet nyújtottak be - tájékoztattak a főiskola felvételi vizsgabizottságánál.

A diákoknak a többi felsőoktatási intézményhez hasonlóan a Rákóczi főiskolán is lehetőségük nyílt egyszerre több szakra felvételizni.

A legnépszerűbb az idén először meghirdetett matematika-informatika szakpár volt, melyre 108 felvételi kérelem érkezett. A jelentkezők számát tekintve a középmezőnyhöz tartozik a biológia-földrajz (45 fő), az angol-magyar (40 fő), az agronómia-kertészmérnök (40 fő), az óvodapedagógia (38 fő) és a földrajz-biológia (35 fő).

Az alkalmassági vizsgák múlt szombaton, illetve a hét elején zajlottak, szerdától szombatig pedig már a szóbeli vizsgákat fogadták a vizsgabizottságok. Arról, hogy mely szakra hány diák, illetve kik nyertek felvételt, várhatóan a jövő héten hoz döntést a felvételi bizottság.

-ferenczi-