Nagybereg: két napig ünnepeltek a beregiek

Nagybereg 790 éves

2004. július 30., 10:00 , 185. szám

Az idén 790 éves Nagyberegen ötödik alkalommal rendeztek falunapi vigadalmat az elmúlt hétvégén. A gazdag programsort szombat este a budapesti Ördögszekér Vándorszínház társulata nyitotta meg két fergeteges komédiával.

Vasárnap délelőtt a helyi futballpályán öt környékbeli és helyi ificsapat részvételével rendeztek labdarúgótornát, melyen a győztesnek járó vándorserleget a kígyósi fiatalok nyerték el, immár másodszor.

Délután Bálint András polgármester hivatalosan is megnyitotta a falunapot. Az ünnepi műsorban fellépett az ifjú tehetségként számon tartott Pásztor Viktor énekes, szavaltak és énekeltek az óvoda növendékei, klasszikus keringőt, majd néptáncokat mutatott be a helyi kultúrház műkedvelő együttese. A magyarországi Szakoly - Nagybereg testvértelepülése - képviseletében a helyi asszonykórus és a Dél-szatmári Táncegyüttes adta elő nívós produkcióit.

A továbbiakban a férfiak kődobó-, az asszonyok sodrófahajító- (Nagyberegen laskanyújtó) versenyen vehettek részt, a futball-utcabajnokságot pedig a Gázla utca csapata nyerte. A tombolasorsolás főnyereménye idén egy színes televízió volt, amit egy kicsi leány, Kovács Eszter vihetett haza (némi felnőtt segítséggel). Mindezek mellett a falunapi közönség egy nem mindennapi jelenségnek is tanúja lehetett: a rendezvénynek helyet adó futballpálya közelében ugyanis percekig zuhogott a sűrű záporeső, ám magán a pályán egy csepp sem esett.

A nap végén az Integrál együttes koncertezett. A táncmulatságon előbb nosztalgiazene szórakoztatta az idősebb generációt, majd a színes tűzijátékot követően modern zenére táncolhattak a fiatalok.

Badó Zsolt