Makkosjánosinak is van új címere és zászlaja

Anna-napi sokadalom

2004. július 30., 10:00 , 185. szám

"Szabadság, Szolidaritás, Igazságosság" - hirdette a kék-sárga lózung a beregszászi járási Makkosjánosi falunapi szabadtéri színpadán múlt vasárnap. A község negyedik falunapján bemutatták az egy tanácshoz tartozó Makkosjánosi és Balazsér zászlóra festett címereit.

A címerek "üzenetét" Pécsi L. Dániel (Budapest) jelképtervező fejtette ki, a címeres zászlót Pocsai Vince református lelkész és Egressy Miklós görög katolikus parochus áldotta meg, illetve szentelte fel.

A nap további részében többórás kulturális műsor szórakoztatta a falunapi közönséget. Wass Albert-verset szavalt Dancs György főiskolai hallgató, énekes produkcióval lépett színpadra a tehetséges Bihari Erzsébet, bemutatót tartott a helyi kultúrház tánckara. Fellépett Beregszászból Adriana Szabó előadóművész és a Grácia táncstúdió, majd ugyancsak műsort adott a mezőkaszonyi, beregszászi, beregdédai, makkosjánosi nyugdíjasklub és a helyi roma táncegyüttes. Pitkin beregszászi humorista vállalta a nevettető szerepét, aki az óvodások szépségversenyét is valódi show-manhez méltóan "közvetítette". A falunap szabadtéri videodiszkóval zárult.

-dózsa-