Plusz felvételi pontokért versenyeztek az érettségizők

Megyei biológiaverseny Nagydobronyban

2004. április 2., 02:00 , 168. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség szervezésében idén tizenkettedszer került sor a magyar iskolások megyei biológiavetélkedőjére. A március 27-i versenynek harmadszor adott otthont a Nagydobronyi Református Líceum.

A versenyen idén 16 iskola képviseletében 100 diák adott számot felkészültségéről. A középiskolák tanulói és a gimnáziumi/líceumi diákok külön kategóriában versenyeztek. A magyar általános és középiskolák 7–11.(12.) évfolyamos tanulóinak szánt tesztfeladatokat dr. Nagy Béla docens, egyetemi, főiskolai tanár és Kohut Erzsébet főiskolai tanár állította össze.

A vetélkedőn plusz felvételi pontokat gyűjthettek azok a tanulók, akik idén érettségiznek, és nyáron biológia szakirányban felvételiznek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára. A szervezők kódolták az egyéni feladatlapokat, így a tanulók kilétére csak a tesztek értékelését követően derült fény. A dolgozatokat javítókulcs alapján értékelte a zsűri.

Az idén érettségiző gimnáziumi/líceumi diákok közül Szabó Tünde (1. helyezett), Kovács Anita, Tóth Lívia, Varga László (Nagy­dobronyi Református Líceum), Loncsák Andrea (Nagy­beregi Református Líceum) gyűjtötték a legtöbb pontot. A középiskolák 11. évfolyamos tanulóinak versenyében Belovics Györgyi, Balogh István (Bátyúi Középiskola), Benedek Tibor, Bo­gáthy Brigitta (Nagy­dobronyi Középiskola) és Fornosi Anita (Mezővári Középiskola) nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A gimnáziumi/líceumi diákok további két korcsoportjának győztese Balla Gyula (Beregszászi Magyar Gimnázium) és Molnár Attila (Nagydobronyi Református Líceum). A középiskolá­sok versenyében Gerzsenyi Marianna (Bátyúi Középiskola, 10. oszt.), Obednyina Izabella (Nagy­­dob­ronyi Középiskola, 9. oszt.), Fischer Gabriella (BMG, 8. oszt.), Bajusz Eszter (Bátyúi Középiskola, 7. oszt.) dolgozata lett a legjobb.

Badó Zsolt