Sajtóhírek és a valóság

Kedvezménytörvény

2004. március 12., 01:00 , 165. szám

A Határon Túli Magyarok Hivatala januártól új lebonyolítót bízott meg a státustörvény kárpátaljai végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátásával. Az új irodák nehezen jöttek bele a munkába, ami „átmeneti időszakot”, azaz hetekig tartó zűrzavart eredményezett.

A helyi sajtóban többször is olvashattuk, hogy a törvény kárpátaljai végrehajtása akadálytalan, az új irodák az év elejétől több mint ezer magyar igazolvány iránti igénylést gyűjtöttek be megyeszerte. Az igazsághoz ugyanakkor az is hozzátartozik, hogy az igénylők adatait technikai okok miatt márciusig nem tudták továbbítani a magyar Belügyminisztérium illetékes osztályához, mely az okmányokat kiállítja.

„A számítógépes adattovábbító rendszert március első napjaiban sikerült üzembe helyezni. Terveink szerint a jövőben heti kétszáz, a központi információs irodában számítógéppel feldolgozott igénylést küldünk át a magyar konzulátusra, onnan pedig Budapestre. Az elkövetkezőkben szeretnénk Kárpátaljára szállítani az igénylők által magyarországi átvételre kért, majd otthagyott igazolványokat. Tudomásom szerint Budapesten 3000, Nyíregyházán 2000 ilyen okmányt őriznek. Ami a múlt évi igényléseket illeti, a novemberben elkészült igazolványokat március első hetében szállítottuk Kárpátaljára, majd továbbítottuk a körzeti irodákba, a decemberben kérvényezett igazolványokat erre a hétre várjuk” – nyilatkozta lapunknak Dupka György, a Kárpátaljai Központi Információs Iroda vezetője.

A februári, „átmeneti időszakban” Ungváron többen jelezték a korábbi lebonyolítónál, hogy a Ragyiscsev u. 1. szám alatti új irodában információval nem tudnak szolgálni, ellenben meglehetősen arrogánsan bánnak a hozzájuk forduló ügyfelekkel.

Egy ungvári járási fiatalember novemberben igényelt magyar igazolványa iránt érdeklődve például azt a választ kapta, hogy kérje ott igazolványát, ahol annak idején kérvényezte. Egy csapi anyuka elvesztett igazolványának száma felől érdeklődött (az oktatási-nevelési támogatás adatpótlásához). Őt azzal küldték el, hogy nem áll módjukban kerestetni a számsort, és különben is, jobban kellett volna vigyáznia az okmányra.

U. L., ungvári olvasónk február első napjaiban egy fekvőbeteg rokonának szeretett volna magyar igazolványt igényelni.

„Az ungvári irodában egy fiatalember fogadott, aki azt mondta, nem áll módjában űrlapot kiadni. Azt ajánlotta, hogy szállítsuk a beteget az információs irodába, mivel saját kezűleg kell aláírnia kérelmét. Ezt követően a központi információs irodához fordultam. A Babuskin utcában zárt kapu fogadott. A kaputelefonon keresztül negyedóráig próbáltam elmagyarázni, mit szeretnék. Itt azt a választ kaptam, kérjem meg az információs iroda munkatársát, hogy személyesen menjen el a kórházba és írassa alá a beteggel az igénylőlapot. Ennek egy hónapja. Azóta nem volt lelkierőm tovább forszírozni az ügyet. Ha útlevelet lehet hivatalos meghatalmazás útján kérvényezni, akkor magyar igazolványt miért nem kaphat egy infúzió alatt fekvő, magyarországi gyógykezelésre készülő beteg?” – kérdezi az érintett.

Olvasónk kérésére magunk jártunk utána az esetnek. A Ra­gyiscsev utcai irodában most azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ilyen esetekben egy átvételi elismervény ellenében kiadják az igénylési űrlapot. Elmondták továbbá, hogy több ilyen esetük volt már, és mindig megoldották a problémát. A februárban elküldött ügyfelet persze senki sem említette…

Jó hír viszont, hogy a Ra­gyis­csev utcai információs irodában márciustól már van ügyfélszolgálati telefon, száma: 3-32-58.

-nagy-