Filmtörténeti szakkollégium a főiskolán

Menjünk moziba!

2004. február 20., 01:00 , 162. szám

Filmtörténeti szakkollégium indult a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán február 9-étől. Az érdeklődők heti két alkalommal – hétfőn és kedden 18.00 órától – kapnak ízelítőt a magyar filmművészet történetéből.

A résztvevők neves filmtörténészek videofelvételen rögzített előadásai segítségével ismerkedhetnek meg a mo­zizás és a film egy-egy korszakával, a hozzá kapcsolódó filmekkel, melyek levetítése után alkalom nyílik megbeszélni a látottakat Med­vecz Andrea, a szakkollégium vezetője irányításával.

A szakkollégium programját a szervezők igyekeztek úgy összeállítani, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak a magyar filmművészet majd 100 éves fejlődéséről. Az utolsó előadást május 31-ére ter­vezik, így a szakkollégium részt­vevői összesen 12 előadást és 22 művészfilmet tekinthetnek meg. Ízelítő a programból: Hyp­polit, a lakáj, Valahol Európában, Kör­hinta, Szindbád, A tizedes és a töb­biek, A napfény íze, Valami Amerika, Üvegtigris, Sose halunk meg.

A szakkollégium ingyenes és szabadon látogatható. A szervezők nemcsak a főiskolai hallgatókat, hanem a középiskolásokat és a film szerelmeseit is szívesen látják a Kölcsey Ferenc Szakkollégium Filmklubjában.

A legközelebbi vetítés programja:

Február 23.: Valahol Európában (Radványi Géza)

Február 24.: Szilágyi Gábor: Életjel (1954–56)

ferenczi