Bolyai János matematikai emlékverseny Nagyberegen

2004. február 20., 01:00 , 162. szám

Múlt szombaton új helyszínen, a Nagy­beregi Református Líceumban került sor a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) által rendezett Bolyai János matematikai emlékversenyre.

A tantárgyi vetélkedőn 10 iskola 60 diákja vett részt. Köszöntőjében dr. Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke elmondta, a Bolyai János matematikai emlékversenyen szerzett pontokat a jövő évtől hozott pontként hozzáadhatják a beregszászi főiskolai felvételin szerzett vizsgapontokhoz, valamint felhívta az idén érettségiző diákok figyelmét, hogy idén a főiskolai felvételi vizsgák egy héttel megelőzik az egyetemi felvételik időpontját.

A versenyen tesztfeladatokat oldottak meg az ifjú matematikusok. Az összesített pontszámok alapján idén a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium (BMG) diákjai aratták a legtöbb babért. A nyertesek: 8. osztály – Marina Izabella (Ak­na­szlatinai Bolyai János Középiskola), 9. oszt. – Vidnyánszky Zoltán (BMG), 10. oszt. – Aranyosi Miklós (BMG), 11. oszt. – Molnár Csaba (BMG), 12. oszt. – Márkus Ferenc (BMG). A díjazottak jutalma könyv és oklevél volt.

ferenczi