Megérkezett az életmentő segítség

Köszönjük!

2004. január 30., 09:00 , 159. szám

Megkapta a felépüléséhez nélkülözhetetlen speciális tápszert az a sislóci koraszülött kislány, aki számára a Kárpátalja idei 3. lapszámában kértek segítséget orvosai.

„A koraszülött kislány segítséget kér” című írásunk nyomán egy Ungváron élő fiatal hölgy 12 doboz megfelelő bébitápszerrel járult hozzá a mindössze 980 gramm súllyal született pici lány egészséges fejlődéséhez.

„A tápszert egy fiatal anyuka hozta, aki kisfiával korábban már járt az osztályunkon, így ismeri lehetőségeinket. Nagy volt az öröm, amikor ismét eljött, hogy segítsen, és talán nem túlzás azt mondani, hogy ezzel megmentett egy emberi életet. A kislány állapota kielégítő, így már csak idő kérdése, hogy egészségesen hagyhassa el a kórházat” – tájékoztatott dr. Jana Jan­­kovszka, a városi kórház újszülöttosz­tályának vezetője.

Mi is meg­­­­lá­to­gat­tuk a kislányt, aki etetési idő lévén elégedetten cumizta táp­szerét. „Egy etetésre jelenleg 30 gramm bébiételt eszik a gyerek. Még nem alussza át az éjszakát, 2-3 etetésre rendszerint ekkor is felébred. Egyébként nyugodt, aranyos kisbaba. Sokat alszik, bár amikor éhes, igencsak kiereszti hangocskáját” – tudtuk meg az ügyeletes ápolónőtől.

A kislány, az édesanya és az orvosok nevében köszönjük a segítséget!

Popovics Zsuzsanna