Óvoda lesz a művészeti iskola épületében

Tiszaújhely

2004. január 2., 09:00 , 155. szám

Mint azt kora tavasszal hírül adtuk, a tiszaújhelyi művészeti iskola tetőzete a hó súlya alatt beszakadt. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a megrongálódott épületben nem folytatódhatott a tanítás. Így a mintegy 60 gyermeket zenére oktató intézményt a javítási munkálatok idejére a helyi középiskolába költöztették.

Időközben eltelt a nyár, és ismét kezdetét vette a tanév. Az egykori művészeti iskola épületének új tetőszerkezete nem készült el, így a zeneoktatás továbbra is a helyi középiskolában zajlik. Ugyanakkor az egykori zeneiskola épületén intenzív munkálatokba kezdtek, de mint kiderült, immáron nem művészeti iskolaként fog működni, hanem a felújítást követően óvodai csoport indul az épületben.

A tervek szerint 2004-ben fejeződne be az épület teljes átalakítása, így gyakorlatilag az év közepétől megkezdhetné működését az óvoda. Mint azt Zelik Ferenc helyi polgármestertől megtudtuk, az épület és a hozzá tartozó földterület a legmegfelelőbb erre a célra. Az építkezést a járási tanács költségvetéséből fedezik.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a művészeti iskolával, azt a választ kaptuk, hogy tanulói egyelőre maradnak a helyi középiskolában. Mivel az oktatás a tanintézményben nagyrészt a délelőtti órákban zajlik, így délután megtarthatók a zeneórák anélkül, hogy azok zavarnák az iskola életét.

– Természetesen jobb lenne, ha a zeneiskolát különálló épületben helyezhetnénk el, de erre egyelőre nincs lehetőség, ugyanakkor óvodára is szükség van. Mivel pedig azt sem szeretnénk, hogy helyiség hiányában szűnjön meg a művészeti iskola, ezért ezt a megoldást találtuk ki – mondta a polgármester.

V. N.