Őrizetbe vették a gyújtogató nyugdíjast

2013. július 26., 02:00 , 654. szám

A 25 éves Okszana, az egyik ungvári hitelszövetkezet dolgozója értesítette a városi rendőrség ügyeleti részlegét, hogy hitelért fordult hozzájuk egy 60 éves munkácsi illetőségű nő. Az ügyfél egy idő után felháborodott azon, hogy sokáig vizsgálják az okmányait, veszekedés tört ki. Azután egy félliteres üvegnyi benzinszagú folyadékot vett elő a táskájából, és egy székre öntötte az irodahelyiségben – számol be az esetről a Karpatszkij Objektív ungvári hetilap.

A helyszínre azonnal kiszállt a helyi rendőrség megerősített operatív nyomozati egysége. Szakszerű eljárásuknak köszönhetően sikerült forró nyomon megtalálni, és őrizetbe venni az elkövetőt.

Kihallgatása során a gyújtogatással fenyegetőző nő elmondta, hogy csupán meg akarta ijeszteni az intézmény dolgozóit, akik elutasították hitelkérelmét. Előhúzva táskájából a benzinesüveget, a nő leöntötte vele a széket, a hitelszövetkezet munkatársának ruháját, magára is locsolt belőle, s fenyegetőzni kezdett, hogy felgyújt mindent. Azt remélte, hogy így sikerül elérnie célját… Okszana igyekezett megnyugtatni a nőt, de miután ez nem segített, a megrémült lány kiszaladt az utcára segítségért. A feldühödött nyugdíjas égő gyufaszálat dobott a szétöntött benzinbe, majd nyugodtan elhagyta az intézményt. A tüzet az ott dolgozók oltották el. Az ügyben vizsgálat indult.

(Karpatszkij Objektív/szcs)