A mobiltelefonos szélhámos soros áldozata

2013. július 26., 02:00 , 654. szám

A munkácsi eset után, amikor egy helyi lakostól háromezer hrivnyát követeltek, a 66 esztendős beregszászi Ljudmilla vált telefonos csaló áldozatává – adta hírül a Karpatszkij Objektív ungvári hetilap.

A nőt a reggeli órákban hívta fel egy általa nem ismert számról az idegen férfi, aki a rendőrség munkatársaként mutatkozott be. Közölte, hogy a nő fia, Olekszandr testi sértést követett el, s ahhoz, hogy eltussolják az ügyet, 2000 hrivnyára van szükség. A megrémült asszony a szupermarketben működő terminálon keresztül átutalt 1000 hrivnyát a megadott számlaszámra, valamint telefonos feltöltő kártyákat vásárolt 360 hrivnya értékben, s bediktálta azok aktiváló kódjait.

Ljudmilla kínos kalandját elmesélte a lányának, aki azonnal felhívta telefonon Olekszandert. A férfi ez időben Ungváron tartózkodott, s elmondta, hogy őt senki sem vette őrizetbe. Miután megértette, hogy becsapták, az áldozat a járási rendőrséghez fordult. A rendvédelmisek nyomozást indítottak az ismeretlen telefonáló kézre kerítése céljából.

(Karpatszkij Objektív/ntk)