Katkóné Bodó Éva az idei Mosoly-díjas

2003. december 26., 01:00 , 154. szám

Korábban a Bóbita gyermeklap évente kiosztotta a Mosoly-díjat, mégpedig annak a felnőttnek, akit a gyerekek a szavazataik alapján a „legmosolygósabbnak”, legkedvesebbnek tartottak. Mivel a lap megszűnt, a díj odaítélésének hagyománya az Irkára szállt, amit az idén először adhattak át a lap karácsonyi ünnepségén.

A díj minden évben ugyanaz: egy festmény, amelyet Jan­ko­vics Mária ungvári mûvésznõ, az Irka grafikusa készít. Csupán az évszám változik évrõl évre, no és a kitüntetett személye. A 2003-as év Mosoly-díját Katkóné Bodó Éva érdemelte ki, aki 2001-ben szerzett oklevelet a Kárpátaljai Magyar Tanárképzõ Fõiskola tanítói szakán, s azóta a Beregszászi 6. Számú Általános Iskola pedagógusa.

– Nagyon meglepett, váratlanul ért ez a díj, habár örülök, hogy én kaphattam meg, hogy a gyerekek rám szavaztak – mondja meghatottan a gyerekek Éva nénije. – Harmadikosokat tanítok, s tudtam, hogy a gyerekek szavazatokat küldenek be az Irkához. Azt is sejtettem, hogy a tanítványaim rám is szavaznak, mert kérdezgették, hogyan kell helyesen leírni a nevem, de arra nem számítottam, hogy a Mosoly-díjat majd én kapom meg. Nemcsak a gyerekek, de a felnõttek is mondják, hogy „kis mosolygós” vagyok. Valóban próbálok kedves lenni, s ha rossz is a hangulatom, azon igyekszem, hogy ne másokat büntessek ezzel. A gyerekeim részérõl hatalmas elismerés ez számomra, úgy érzem, van értelme a munkámnak...