Aláírták az együttműködési szerződést

Esztergomi segítség a KMTF-nek

2003. december 5., 01:00 , 151. szám

Az elmúlt héten Esztergomban aláírták azt az együttműködési szerződést, mely hivatalosan is rögzíti Esztergom Önkormányzatának kötelezettségvállalását a Beregszász központjában álló egykori törvényszéki épület leendő dísztermének felújítására. Mint ismeretes, a teljes körű felújítást-restaurálást követően ez az épület szolgálna a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola otthonául.

A szerződéskötési ünnepségen a KMTF részéről dr. Orosz Ildikó elnök, dr. Soós Kálmán rektor és Vass Ilona főtitkár, Esztergom Önkormányzata képviseletében Meggyes Tamás polgármester, Knapp Tamás alpolgármester, valamint a képviselői testület tagjai vettek részt.

Az ünnepélyes aláírásra azt követően került sor, hogy a KMTF támogatókat kereső körlevelére elsőként reagáló Esztergomi Önkormányzat küldöttsége ez év augusztusában Beregszászban járt, s kifejezte együttműködési szándékát.

Az elmúlt hónapokban számos magyarországi település jelezte, hogy szívesen hozzájárul a beregszászi főiskola nagy volumenű vállalkozásához, amit az igen leromlott állagú épület felújítása jelent, ám ez az első alkalom, amikor egy terem teljes körű felújítását immár hivatalosan is magára vállalta egy önkormányzat.

A látogatás során a KMTF vezetői eleget tettek az esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola meghívásának is, mely a jövőben ugyancsak együtt kíván működni a beregszászi tanintézménnyel. Az esztergomi főiskola nevében Gál Endre főigazgató 500 000 Ft értékben kíván könyveket ajándékozni a KMTF-nek.

-lia-