„Legyen áldás az úton”

Szalagtűző a BMG-ben

2003. november 21., 01:00 , 149. szám

Idén 37 végzős diák szíve fölé tűztek zöld szalagot a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium 6. szalagavató ünnepségén. Az eseményre november 14-én került sor a beregszászi kultúrházban.

Az ünnepséget Szabó Árpád igazgató nyitotta meg, majd a végzősöket Taraczközy Ákos és Fábián Márta osztályfőnökök búcsúztatták. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Varga Levente, a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusa Beregszászi Ügyfélszolgálati Irodájának vezetője, Gabóda Béla, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség alelnöke és Taracközi Ferenc helyi református lelkész.

Köszöntőjében Kovács Miklós, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a végzősökhöz szólva elmondta: „Mi, kárpátaljai magyarok azt a közösségi igazságunkat valljuk, hogy szülőföldünk az otthonunk, hogy nem vagyunk „kicsik”, és nem lehet velünk úgy bánni, ahogy a világ eme részén a gyengébbekkel bánnak a nagyobb hatalommal rendelkezők. Remélem, ti is fogékonyak vagytok ez iránt az igazság iránt, és szükség esetén lesz elég elszántságotok küzdeni érte.”

A végzősök által az iskola-stafétára tűzött szalagok jelszavai a Szabadság, Értékrend, Életcél, Ifjúság, Becsület, Barátság, Jóság, Ember, Remény, Szeretet, Istenhit, Tudás és Bölcsesség voltak. A stafétát a hetedikesek vették át ünnepélyesen, akik ugyancsak műsorral köszöntötték az idősebb diáktársakat.

A végzősök nevében Marosi Katalin mondott köszönetet a pedagógusok áldozatos munkájáért. Rendhagyó módon ezúttal a tanárok is színpadra léptek és a „Legyen áldás az úton” kezdetű zsoltárt énekelték el több szólamban.

A végzősök műsora palotással zárult, majd a bál a Fehér Kő étteremben folytatódott.

B. Zs.