Stadionavatás és címerszentelés

Szeptember végi népünnepély Nevetlenfaluban

2003. október 3., 02:00 , 142. szám
Bán Zsolt Jónás atya megszenteli a falu címerét

Szeptember 28-án nagy­szabású falunapot tartottak Nevetlenfaluban. A rendezvényen bemutatták a község elkészült címerét és átadták a megújult sportpályát.

Az ünnepség helyszínéül a stadion szolgált, mely idén újult meg Murányi József helyi vállalkozó jóvoltából. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Szántó Csaba, Jármi község polgármestere (Magyarország), és Milován Sándor, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke.

Az ünnepélyes megnyitó keretében Bán Zsolt Jónás helyi római katolikus plébános felszentelte a község címerét, melyet Futó Tamás magyarországi grafikusművész tervezett s Váradi Éva helyi lakos festett meg.

Megható pillanata volt a rendezvénysorozatnak, amikor a község elöljárói köszöntötték aranylakodalmuk alkalmából Kádár Jánost és Kádár Irént, akik 1953. szeptember 20-án kötöttek házasságot Nevetlenfaluban. Ugyancsak virágcsokorral köszöntötték Nevetlenfalu, Batár, Újakli, Öregakli, Aklihegy legidősebb lakóit.

Fudella László, a község díszpolgára az esemény alkalmából teljes mez- és sportszer-felszerelést adományozott a helyi öregfiúk labdarúgócsapatának.

A „Legszebb utca” címet az Ifjúsági utca érdemelte ki.

A kulturális program keretében felléptek a nevet­leni művészeti iskola növen­dé­kei, az ugyan­­csak helyi Arany­kalász dal- és nép­táncegyüttes, az újakli kultúrház tánccsoportja, valamint Pincés Andzse­lika dalénekes (Beregszász).

Sportrendezvényekben sem volt hiány ezen a napon, délután kötélhúzás, szkanderbajnokság, futballmérkőzés várta az érdeklődőket.

A tartalmas programot este utcabál zárta.

kita