Templom, kultúra, mulatság

Az első valódi falunap Bátyúban

2003. szeptember 26., 02:00 , 141. szám

Múlt vasárnap első ízben rendeztek valódi falunapot Bátyúban. Az esemény ünnepi istentisztelettel vette kezdetét, melyen Szántó János helyi lelkipásztor szentbeszédében a testvéri szeretetre, egymás megbecsülésére, a törvényesség tiszteletben tartására buzdított. A helyi református gyülekezet ifjúsági kórusa énekes szolgálattal köszöntötte a jelenlévőket.

A falunap hivatalos megnyitóján Beregszászi Ferenc bátyúi polgármester és a Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei Levelek nagyközség képviseletében Szanyi László­né polgármester mondott ünnepi beszédet. Beregszászi Ferenc egy díszes serleget nyújtott át a vendégnek, ezzel kívánván megpecsételni a két testvérközség jó kapcsolatát, lakóinak barátságát. A Magyar Köztársaság nevében Kállay László, a Beregszászi Konzuli Ügyfélszolgálati Iroda konzulja üdvözölte az ünneplőket.

A kulturális program szervezőjeként Szántó Edit, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Bátyúi Alapszervezetének elnöke invitálta a helyi kultúrházba a jelenlévőket, ahol felléptek a magyar és ukrán iskola növendékei, nívós műsort adtak a bátyúi zeneiskola diákjai és tanárai, színpadra lépett a helyi Cók-Mók bábszínház és a művelődési ház műkedvelő együttese.

Délután labdarúgó-mérkőzést játszott Levelek és Bátyú focicsapata, a felnőttek tizenegyesrúgó-versenyt tartottak; a gyerekek a „Játék határok nélkül” című ügyességi vetélkedőn, a legkisebbek az aszfaltrajzversenyen vehettek részt.

Az eseménydús napot tombolasorsolás, tűzijáték és hagyományos szüreti mulatság zárta.

B. Zs.