„Az iskola akkor iskola, ha másokért van”

Tanévnyitó a Nagydobronyi Líceumban

2003. szeptember 26., 02:00 , 141. szám

A helyi református templomban tartotta kilencedik tanévnyitó ünnepségét a Nagydobronyi Református Líceum szeptember 21-én, vasárnap. Idén 107 diák kezdte el tanulmányait az iskolában.

Az ünnepség há­l­aadó istentisztelettel vette kezdetét, melyen Horkay László, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

Ráti Éva igazgató a líceum múltjáról, eddig elért eredményeiről szólt. „Az iskola akkor iskola, ha másokért van. Mi szeretnénk Önökért, gyermekeikért, unokáikért végezni a ránk bízott feladatokat” – hangsúlyozta.

Az esemény vendége volt az Észak-Írországból érkezett prof. Dr. Robert E. L. Rodgers, a King’s Christian Research Ins­titute tanára, dr. Bakti Bartus Elemér ipari tervezőmérnök, Balla Tibor, a Magyar Református Presbiteri Szövetség alapítója és tiszteletbeli elnöke, akiket Szabó Dániel, a Magyar Reformátusok Presbiteri Szövetségének elnöke, a Reformátusok Világszövetségének alelnöke mutatott be. Ugyancsak jelen volt dr. Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke, Szűcs Éva, az ungvári járási tanügyi osztály tanfelügyelője, Piter Van Drilt, a líceumot támogató Sticht Hulp Oost-Europa Alapítvány képviselője, Katkó László, a Nagy­dob­ronyi Irgalmas Sa­maritánus Gyermekotthon igazgatója, Szántó János, a nagy­dobronyi református gyülekezet gondnoka, Szil­vási Zoltán polgármester, Bátori József, a DORCAS AID Segélyszervezet képviselője.

Az elsősök fogadalmat tettek, majd a líceum Hit leánykórusa énekelt. A vendégek meleg szavakkal köszöntötték a diákokat és a tanári kart, Isten áldását kérve munkájukra.

Badó Zsolt