Falunap a gátak tiszteletére Csetfalván

2003. szeptember 12., 02:00 , 139. szám

Szeptember hetedikén, a két tiszai árvizet elszenvedett Csetfalván falunapot tartottak annak tiszteletére, hogy folyamatban van annak a megerősített gátrendszernek a kiépítése, amely a jövőben a falut hivatott védeni az áradásoktól.

Az eseményen megjelent Németh János, a Határon Túli Magyarok Hivatalának főosztályvezetője, Varga Levente, a Magyar Köztársaság ungvári főkonzulátusa beregszászi kirendeltségének konzulja, Mikola Kozljuk, a beregszászi járási vízügyi hivatal igazgatója.

Az ünnepség a falu központjában, az egészségügyi központ falán látható Széchenyi István-emléktábla megkoszorúzásával vette kezdetét, majd a futballpályán folytatódott a rendezvény. A kulturális program keretében felléptek a helyi óvodások és iskolások, a beregszászi Tanítók Háza műkedvelő csoportja, az ilosvai néptáncegyüttes. A délutáni órákban barátságos labdarúgó-mérkőzést játszott Csetfalva és a magyarországi Tiszadad futballcsapata. A tombolajáték fődíjait – egy borjút és egy bárányt – Petrovics István, illetve Kovács Erzsébet vihette haza. A hajnalig tartó táncmulatsághoz a halábori Bozsár együttes szolgáltatta a talpalávalót.

V. N.