A siker kulcsa a harmonika!

Márió Nagydobronyban

2003. szeptember 5., 02:00 , 138. szám

Úgy gondolom, a Kárpátalja olvasóinak nem kell bemutatni Máriót, a harmonikást. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a múlt vasárnapi jól sikerült fellépése a Nagydobronyi Sting Szabadidőközpontban, ahol fiatalok és középkorúak egyaránt kíváncsiak voltak a művészre. A Dáridó és Szuperbuli műsoraiból jól ismert előadó pillanatokon belül nagyszerű hangulatot teremtett, egyéniségével, dalaival megdobogtatta a közönség szívét.

– Jártál már Kárpátalján?

– Igen, jártam, körülbelül egy évvel ezelőtt. A határon túli fellépésekkel kapcsolatban egyébként csak pozitív élményeim vannak. Kár, hogy általában csak rövid fellépésekre van időm, így az országból nem sokat láttam.

– Márió – honnan a név?

– Félig-meddig művész- és becenév is, de az igazi nevemet nem szeretném elárulni.

– Nehéz énekelni és harmonikán játszani egyszerre?

– Sok olyan előadó van, aki zongora mellett vagy gitárral a kezében énekel, nem hiszem tehát, hogy nehezebb feladat lenne harmonikával produkálni ugyanezt. Persze bármilyen hangszerről legyen is szó, valamennyi igényel egy bizonyos fokú felkészültséget.

– Mégis, hogyan lettél harmonikás?

– A harmonika nálam gyermekkori szerelem. Horvátországban jártunk nagymamámmal, és ott volt szerencsém kipróbálni a hangszert. Ennek hatására döntöttem úgy, hogy harmonikás leszek. A hangja mindig elvarázsol és egész életemet végigkíséri.

– Erről a hangszerről az embernek általában a franciák jutnak az eszébe…

– Valóban. Az egyik dalom videoklipje éppen ezért Párizsban is készült. Megpróbáljuk visszaadni azt a világot, azt a hangulatot, amit ez a hangszer jelképez, bár az olaszoknál és több más országban sem idegen. Voltak évek, időszakok, amikor nem volt divatos a harmonika, de azt hiszem, hogy a sikerem bizonyos fokig mégis e hangszernek köszönhető.

– Kiknek szánod a zenédet?

– Úgy gondolom, hogy a zeném korosztálytól független, mindenkinek szól, aki szereti.

– Min dolgozol jelenleg?

– Készül az új lemezem, várhatóan október 26-án fog megjelenni.

– Magánélet?

– Nős vagyok, gyermekem még nincs. Sajnos ilyenkor, nyáron nem valami sokat tartózkodom otthon a fellépések miatt.

– Romantikus vagy?

– Annak tartom magam. Nagyon szeretem a romantikát, és bízom benne, hogy ez a zenén keresztül is érződik, hisz a harmonika önmagában is romantikus hangszer.

– Mit üzensz a Kárpátalja olvasóinak?

– Talán annyit, hogy legyenek boldogok, amennyire lehet, és jó egészséget kívánok mindenkinek.

Ferenczi Katalin