Sport, játék, buli = ARÉNA!

Mit nyújt idén az Aréna?

2003. július 25., 02:00 , 132. szám
Jön a kultúrdagonya!

Egy jó sátortábor nemcsak a napozásról és fürdőzésről szól, fontos összetevője a hasznos időtöltés, a kellemes szórakozás. Gál Istvánt, a KMKSZ ISZ kulturális és sport ügyvivőjét, a III. ARÉNA sátortábor programkoordinátorát arról kérdeztük, milyen kínálattal várják idén a táborlakókat.

– Mit tudtok ajánlani azoknak, akik tartalmas és hasznos szórakozásra vágynak?

– Célunk, hogy a kárpátaljai fiatalok jobban megismerjék a szülőföldjükön és a régióban működő szervezeteket, s a tavalyi alkalom sikerén felbuzdulva idén is arra kértük a határon túli és a kárpátaljai szervezeteket, állítsák fel sátraikat a táborban, legyenek jelen programjaikkal. Meghívtuk többek között az Ago­ra irodát, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumot, a Rákóczi Szövetséget, a történelmi egyházakat. A Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola filmklubjának jóvoltából filmvetítéseket tervezünk, táncsátor várja majd az ügyes lábú fiatalokat, és gyermekdélelőttöt szervezünk azok számára, akik csemetéjüket is elhozzák. A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nem­zeti Szín­­ház és a szombathelyi Sear Bliss a táborlakók előtt bemutatja Koldusopera cí­mű közös produkcióját, melyet első alkalommal láthat a kárpátaljai közönség. Lesz továbbá íjászbemutató, lovaglás, motoros­bemutató.

– Milyen rendezvényekkel csábítjátok a sportolni, mozogni vágyókat?

– Az idén újdonság lesz a vízi foci, amihez Magyarországról bérelünk egy 66 négyzetméteres felfújható pályát. Már hagyománynak számít a strandfoci, a sakkverseny, a strandröplabda, s ha az idő engedi, lesz asztalitenisz és reggelente aerobik. Korán kelőknek ajánlhatjuk a horgászversenyt, a mozgásra és némi izgalomra vágyóknak pedig a tájékozódási versenyt és az egyéb vetélkedőket, ügyességi versenyeket, melyeket az egyes járásokból érkezett táborlakók csapatai között fogunk lebonyolítani. Végül tervezünk szkander­baj­nok­sá­got, bográcsosfőző-versenyt, lesz acti­vity és iszapbirkózás is, ami szintén nagy népszerűségnek örvend.

– Sokan kérdezik, idén is lesz-e szépségverseny, s milyen öltözék szükséges a részvételhez?

– Lányok és fiúk számára egyaránt rendezünk szépségversenyt. A résztvevők fürdőruhában, sport- és alkalmi ruhában lépnek majd színpadra. Reméljük, nagy lesz az érdeklődés, mivel 500 hrivnyás vásárlási utalványt nyer majd a „legszebb”. A szépségverseny szüneteiben fellépnek a KMKSZ ISZ I. Ki Mit Tud? versenyének győztesei.

– Tavaly a jó bulihoz jó zene szólt a táborban. Most is így lesz?

– Terveink szerint fellép a Desperado, Ganxta Zolee és a Kartel, a Kerozin, Mc Hawer feat Tekknő, a Magozott Cseresznye, a Sanscolutte, az Amnézia, és számos kárpátaljai előadó és zenekar teszi színessé a tábor programját. Sajnos, mint plakátunkon is olvasható, az előadók tekintetében fenntartjuk a programváltoztatás jogát, hiszen náluk megeshet, hogy az utolsó pillanatban jön közbe valami.

Ferenczi Katalin