Költözik a munkácsi líceum

2003. július 25., 02:00 , 132. szám

Szeptember 1-jei tanévnyitó ünnepségét már új épületben tarthatja meg a Munkácsi Római Katolikus Líceum. A Magyarországi Püspöki Konferencia támogatásával vásárolt épületben egy évig folytak a felújítási munkálatok, melyeket ugyancsak a Konferencia fedezett.

Az im­­már megszépült, tágas épü­let körül még rengeteg a tennivaló, de Kris­­tofori Olga igazgató bízik abban, hogy tavasszal má­­r új mun­­­kába kezdhetnek: a tornaterem és az étterem felépítésébe:

– Remélem, hogy Isten segítségével sikerül ez az építkezés. A felújított épületben három osztály-, illetve informatika-, fizika- és kémiaterem van, de természetesen könyvtárunk is lesz. Az osztályok és az adminisztratív részleg, valamint a vendégszoba berendezését adományból és pályázati úton kaptuk. Majnek Antal püspök atya felkérésére egy nemzetközi misszióscsoport segédkezett a költözködésnél. Valóban óriási segítséget nyújtottak, nélkülük egyszerűen nem boldogultunk volna. A misszióscsoport tagjai, diákjainkkal együtt, imával kezdték a munkát. A gyerekek mindegyike felajánlotta munkáját valakiért: családtagjáért, barátjáért… Az egyetlen fájó pont az, hogy az állam többszöri kérésünkre sem támogatja a felújítást. Pedig itt valóban magas szintű képzést kapnak a gyerekek. Tudás, hit és szeretet – ez a legfontosabb, amit átadunk nekik. Nagyon jó érzés, hogy ezt a szeretetet viszontlátom bennük.

Karabeles Jána