Együtt ünnepelt Szőlősgyula és Réde

Falunap a Tiszántúlon

2003. július 18., 02:00 , 131. szám

Idén ötödik alkalommal rendeztek falunapot Szőlősgyulán, melynek jó hangulatát a borongós időjárás és az időnként eleredő eső sem tudta elrontani. A helyi futballpályán lebonyolított rendezvényt Pölöskei József, a magyarországi Réde, Szőlősgyula testvértelepülésének polgármestere nyitotta meg, majd meghívta a község lakóit az augusztus 20-i rédei falunapra.

A világháborúban elesett és a sztálinista lágerekbe hurcolt helyi lakosok emlékművénél Vitéz Oro­szi József, Szőlősgyula egyedüli lágert megjárt túlélője, valamint Csetneki Katalin, a KMKSZ helyi alapszerveze­tének elnöke koszorúzott. Ezt megelőzően Oroszi József ismertette az írásos emlékekben 1396-tól említett falu történetét. A kulturális program fénypontjaként fellépett a Réde községből érkezett Napsugár Mazsorett Tánccsoport.

A futballpályán kötélhúzásban és labdarúgásban is az Alvég csapata diadalmaskodott, ez utóbbi sportágban a Felvég válogatottja ellen vívott mérkőzés végeredménye 4:3 volt. A tizenegyesrúgó-versenyben Domonkos Lajos volt a legeredményesebb, a súlyemelőversenyben Sápi Sándor emelte legtöbbször a magasba a 24 kilogrammos súlyzót. A bográcsfőző­versenyben Oroszi András főztjét ítélte legfinomabbnak a zsűri.

A nap végén a helyi kultúrházban rendezett élőzenés bál, majd diszkó várta a falu táncos kedvű közönségét.

Makó András