Érték és védelem

XI. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem

2003. június 27., 02:00 , 128. szám

Idén ezzel a címmel rendezi meg július 2. és 6. között Csontoson (Kosztrino) hagyományos nyári szabadegyetemét a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány.

Az idei alkalom központi témái a rendszerváltás utáni magyar kormányok határon túli magyarpolitikája, a magyar kül- és szomszédságpolitika egy esztendővel a kormányváltás után, a kedvezménytörvény végrehajtásának Kárpát-medencei tapasztalatai, valamint a magyarság demográfiai helyzete lesznek.

A szervezők a táborba jelentkezett anyaországi és kárpátaljai fiatalok közé várják Kövér Lászlót, a Fidesz országos választmányának elnökét, Németh Zsoltot, a Magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét, Kovács Miklóst, a KMKSZ elnökét, dr. Kocsis Károlyt, az MTA Földrajztudományi Kutatóintézetének munkatársát, Bárdi Nándort, a Teleki Alapítvány tudományos munkatársát, a magyar igazolványok kiadásával foglalkozó Kárpát-medencei regionális információs irodák vezetőit és számos további magyarországi, valamint kárpátaljai előadót.

ntk