Táncvarázs Ungváron

IDSF Open Ungvár – 2003

2003. május 9., 02:00 , 121. szám

A latin- és standard táncok szerelmesei adtak egymásnak találkozót május elsején és másodikán az ungvári ukrán gimnázium tornatermében, ahol öt korcsoportban (10-től 18 éves korig) közel kétszázötven pár versengett az elsőségért.

Idén kilenc ország, valamint számos neves ukrajnai versenytáncklub és egyesület képviseltette magát a megmérettetésen. Kárpátaljáról is szép számmal érkeztek versenyzők Huszt, Técső, Perecseny, Beregszász és természetesen Ungvár színeiben.

A versenyzők latintánc kategóriában szambát, csacsacsát, rumbát, paso doblét, jawot; a standard kategóriában angol és bécsi keringőt, tangót, gyors és lassú foxtrottot mutattak be a parketten.

A fantáziadús, gyönyörű ruhák, kecses mozdulatok és virtuóz táncprodukciók most is lebilincselő légkört varázsoltak a közönség köré, akikkel együtt szigorú szakmai zsűri leste és értékelte a táncosok minden mozdulatát, gesztusát.

Mint Zilak Zsuzsanna ítész (Papiron SC Táncklub, Szeged) kérdésünkre elmondta, a latintánc kategóriában sokat számít a precíz megjelenés, a táncos egyéniségének és stílusának megfelelő öltözék, frizura. A rendkívül erős mezőnyt felvonultató verseny értékelésénél a legfőbb szempontcsoportok közé tartozott a zenei érzék, a tánctechnika, a tartás, továbbá a zene és a produkció összhatása, valamint a partnerek közötti összhang.

-lia-