Emlékezés rajzban és írásban

Csernobil 1986–2003

2003. május 2., 02:00 , 120. szám

Április 25-én, a Beregszászi Járási Tanács épületében került sor a Csernobil Gyermekszövetség Beregszászi Járási Szervezete által idén ötödízben meghirdetett Környezetünk gyermekszemmel, illetve Csernobil tragédiája pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és díjátadására. Idén három országból – Magyarország, Románia, Ukrajna – ezernél több pályamunka (rajz- és fogalmazás) érkezett a felhívásra.

Az ünnepélyes eredményhirdetés során Ad­riana Szabova, a járási művelődési és kulturális osztály vezetője köszöntötte a vendégeket és résztvevőket. A zsűri nevében Horváth Anna képzőművész arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyerekek szépérzékének fejlesztésében az egyik legfontosabb eszköz a könyv, míg a kulturális értékek felismerését szolgáló képességeik kialakítása a szülő és a pedagógus felelőssége.

Az elismerő okleveleket és könyvjutalmakat Szűcs László, a Beregszászi Járási Csernobil Gyer­mekszövetség elnöke adta át a díjazottaknak. A zsűri ezúttal 6 erdélyi, 4 magyarországi és 7 ukrajnai iskolás rajzát részesítette elismerésben, míg a fogalmazások között a kézdivásárhelyi Gál Imoláé bizonyult a legjobbnak.

kita