Az élen a helyzet változatlan

Labdarúgás, ukrán bajnokság

2003. április 18., 02:00 , 118. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi, 20. fordulója nem hozott különösebb meglepetést, a listavezető Sahtar és az üldöző Dinamo is magabiztosan gyűjtötte be a 3 bajnoki pontot.

Miután a bronzéremért harcban álló Dnyipro és Arzenal Kijev összecsapása döntetlenül végződött, így a két bajnokesélyes némileg elhúzott a mezőnytől. A fővárosiak – újra csak két légiós, Ghioane és Sackih góljainak köszönhetően – az FK Olekszandria otthonából távozhattak 3 ponttal a tarsolyukban, míg a címvédő magabiztosan győzött a városi rangadón a Metalurg ellenében. A Sahtar mindkét találatát az a Belik szerezte, aki tavasszal immár hétszer köszönt be az ellenfél hálójába, és Sackihhal egyetemben 14 góllal vezeti a góllövőlistát.

Eredményesen menekül a veszélyes zónától a Csernomorec. A Szemen Altman irányítása alatt szinte megtáltosodó odesszaiak a tavaszi 5 forduló alatt immáron több pontot szereztek, mint az egész őszi idényben együttvéve.

A 20. forduló eredményei: Metalurg Doneck–Sahtar Doneck 0-2, FK Olekszandria–Dinamo Kijev 0-2, Dnyipro–Arzenal Kijev 0-0, Obolony Kijev–Voliny Luck1-1, Kárpáti Lviv–Metaliszt Harkov 2-0, Csernomorec Odesz­sza–Tavrija Szimferopol 2-0, Illicsevec Mariupol–Metalurg Zaporizzsja 1-1, Vorszkla Pol­tava–Krivbász 2-1.

Az éllovas Sahtarnak 50, a Dinamónak 46 pontja van. Az Arzenal 41, a Dnyipro 40 pontos.

Hét közben az ukrán kupa elődöntőinek visszavágói (Di­na­mo–Voliny, Sahtar–Dnyipro) következnek.

(tamási)