„Teremts egy új kort, új hazát nekünk”

Szalagavató ünnepség Bátyúban

2003. március 28., 01:00 , 115. szám

A Bátyúi Középiskolában több évtizedes hagyomány, hogy tavasz derekán felavatják a végzős diákokat. A 11. évfolyamos tanulók szalagavató báljára idén március 21-én, pénteken került sor, melyen együtt ünnepeltek a diákok, pedagógusok és szülők.

Köszöntőjében Bagu Géza igazgatóhelyettes elmondta: számos emlék fűzi a végzősökhöz, akiknek az évek során volt tanító bácsija, színkörvezetője, szaktanára, ily módon teljes iskolai fejlődésüket végigkísérte. A zöld szalag kötelez, maradjatok hűek elvárásaihoz, és ne csak a tudást, de a szép emlékeket, élményeket is vigyétek magatokkal – tette hozzá.

Orosz Ildikó, a KMTF elnöke arra buzdította a fiatalokat, hogy őrizzék meg a belőlük sugárzó erőt, és bár az előttük álló út nem ígérkezik könnyűnek, legyenek bátrak, kamatoztassák tehetségüket és bízzanak önmagukban.

A felnőtté válást jelképező zöld szalagokat Bagu Géza, valamint Bimba Csilla és Berki László osztályfőnökök adták át a 35 ünnepeltnek, akik báli keringővel emelték az esemény fényét, majd versidézetekkel, énekszóval köszönték meg szüleik és tanáraik türelmét, odaadó munkáját, gondviselését. Az iskola stafétabotjára felkerültek a végzős osztályok mottóit megörökítő szalagok, melyekre ezúttal Vörösmarty- és Kölcsey-idézet került: „Teremts egy új kort, új hazát nekünk”, „A bátorság ad erőt a pályán, a gyáva hanyatlik”.

Popovics Zsuzsanna