Segített az egyház

Megújult a mezőgecsei felcserközpont

2003. március 21., 01:00 , 114. szám

Sajnálatos és már-már állandósuló tendenciává vált, hogy az utóbbi években állami forrásból bizony egyre kevesebb egészségügyi intézmény karbantartására jut elegendő pénzösszeg. Nem marad tehát más hátra, egyéb források után kell kutatni. Ilyen dicsérendő kezdeményezés után újították fel nemrégiben a mezőgecsei felcserközpontot.

– Korábban bizony sokszor elpanaszoltam többek között Kopasz Gyula helyi református lelkésznek is az itteni állapotokat – mondja Berki Melána felcsernő, aki immáron 33 éve teljesít szolgálatot az alig valamivel több mint 1000 főt számláló községben. – Õszintén szólva nem gondoltam volna, hogy éppen az egyház részéről jön majd a megváltó segítség. Az esperes úr közbenjárásának köszönhetően a múlt év végén teljes körű belső tatarozást végezhettünk a felcserközpontként szolgáló épület helyiségeiben. Új ablakszárnyak, ajtóbetétek, csillárok kerültek a régiek helyére, felnőtt- és gyermekmérlegekkel, valamint egyéb hasznos kellékekkel gazdagodtunk. A régi, elavult padlózatot új csempeburkolat váltotta fel, egyszóval kicsinosodott, megszépült a belső tér.

A felújítás bizony alaposan ráfért már az idő próbálta épületre, ahol utoljára több mint 10 éve végeztek hasonló jellegű munkálatokat. Az egyházi segítségnyújtás révén immár megújult környezetben fogadhatja a gecsei betegeket Gál János körzeti orvos és Berki Melána felcsernő.

(jakab)